Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Για πρώτη φοράμε έπειτα από μισό αιώνα με την ευκαιρία της έκδοσης ενός σχετικού βιβλίου, Δημοσιοποιώ στοιχεία που αφορούν την εγκυρότητα της ''προφορικής Ζώσας Ιστορίας'', που δεν είναι ''φτιασιδωμένη'', όπως όταν γράφεται σχολιασμένη κατά το δοκούν, από τους Νικητές. Σε ένα τέτοιο βιβλίο αποσπάσματα του οποίου αναρτήθηκαν στο LinkedIn αναφέρομαι προς επιβεβαίωση στοιχείων του, που από σύμπτωση γνωρίζω άμεσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών.

ΓΕΩΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

DE PROFUNDIS

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ‘’ΚΟΥΚΟΥΛΑ’’ ΜΕ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ‘’ΦΡΟΥΡΑΣ’’ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΧΡΕΟΥΣ

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

‘’Η Κυβέλη Σεργίου: Η μεγάλη κατάσκοπος με το συγκλονιστικό αντιστασιακό έργο που έζησε στη Μίλατο! ‘’Μετά μισό αιώνα αποφασίζω να δημοσιεύω στοιχεία που ευκαιριακά συνέλεγα επί δεκαετίες. Γιατί ο αείμνηστος πατέρας μου δε θα το ενέκρινε ποτέ αν ήταν εν ζωή. Όταν του ζητούσαμε με επιμονή να μας έλεγε για τους δύο πολέμους που συμμετείχε στη Αλβανία και Κρήτη απαντούσε μονολεκτικά;

‘’Τους σκοτώναμε και μας σκότωναν’’. Μόνο όταν άκουγε για τους ''αντιστασιακούς'', έλυνε τη σιωπή του ελάχιστα, προκειμένου με ελάχιστες λέξεις για να τους ειρωνεύονταν με τον αφορισμό:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου