Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Η 61η ΑΤΥΠΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ {ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ [25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021]

 ΓΕΩΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η 61η  ΑΤΥΠΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  {ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  [25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021]


Δεν πρόκειται για τον τετραγωνισμό του κύκλου, αλλά για κάτι χειρότερα πιο δύσκολο, όπως απόδειξαν τα τεκταινόμενα και τα μέχρις τώρα δεδομένα, της τουρκικής Νεοθωμανικής επιθετικότητας στο επιχειρησιακό πεδίο. Και τη συνεχή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με τα ερευνητικά τουρκικά σκάφη, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου. Όλα τούτα μετά το ‘’Βυθίσατε’’ του Ανδρέα Παπανδρέου, που ανέκοψε την όρεξη των Τούρκων και υπαναχώρησαν. Με το Σημίτη ακολούθησε το πολιτικό και στρατιωτικό φιάσκο  των Ιμίων, αφού οι λαλίστατοι πολιτικοί στις παπάντζες, φάνηκε ότι αγνοούσαν ακόμα και τη στρατιωτική ορολογία.   Και έτσι θεμελιώθηκαν τα αρνητικά επακόλουθα για την ελληνική Εξωτερική Πολιτική του ‘’κατευνασμού’’. Εκείνες τις δραματικές ημέρες είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά για πληροφοριακούς λόγους, με Αμερικανό συνάδελφο στην Ουάσινγκτον, γνωστό μου από την συνυπηρεσία μας στα Ιεροσόλυμα. Όταν μου είπε ότι γίνεται τόση φασαρία για ένα βράχο και κατσίκια, κατάλαβα αμέσως ότι η τουρκική μαύρη προπαγάνδα είχε κάνει τη δουλειά της τόσο καλά, ώστε να την αντιλαμβάνονταν ακόμα και ένα νήπιο, εκτός των Αμερικανών. Του εξήγησα τότε με την πείρα της υπηρεσίας μου στην Τουρκία, ότι το συμβάν ‘’out of the blue ‘’, θα ήταν η απαρχή νέων αιτημάτων της Τουρκίας, προβάλλοντάς νέες αξιώσεις και διεκδικήσεις, αν δεν μεσολαβούσε σθεναρά η ελληνική αντίδραση. Όπερ και ακολούθησε το τουρκικό ‘’γκριζάρισμα’’ του Αιγαίου.

        Απλώθηκε τότε το ‘’μαγικό χαλί’’ με τη χρυσόσκονη της πανδαισίας για τον ποδοσφαιρικό ελληνικό πανευρωπαϊκό ‘’άθλο’’ και την ‘’επιλογή’’ των ‘’Ολυμπιακών Παιγνίων’’ στην Αθήνα το 2004, ενώ η Ελλάδα εν γνώσει των εταίρων της, ότι αφελώς ή όχι η κυβερνησιμότητά της, βυθίζονταν στην πολιτική και οικονομική Χρεωκοπία. Γεγονός που ο Κων Μητσοτάκης είχε προβλέψει σιωπηλά εγκαίρως και  μετάβαλε το υποσχεθέν προεκλογικά 0+0 να κατέληγε σε υπολογιστικό φιάσκο με το 14. Εξ άλλου ο Μητσοτάκης γνώριζε από το πολιτικό παρελθόν του πώς να μαζεύει αθόρυβα χρήματα από τη λαϊκή βάση ( χαρτόσημο, γραμματόσημο για τους σεισμούς στο Ιόνιο). Που τότε όμως θα ήταν μια ανεδαφική κίνηση, παρότι άρχισε πλέον επί των ημερών του, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Τα γεγονότα στην πράξη που στην ουσία των πραγμάτων αυτά αναλυόμενα με αριθμούς, δείχνουν ότι ο Κων. Μητσοτάκης εθελούσια βρήκε εύσχημο τρόπο πατριωτικό με το ‘’Σκοπιανό ’’ και απομακρύνθηκε από την εξουσία. Αφήνοντας πίσω του σαν παλαιός και ψημένος κοινοβουλευτικός, τα παιδία να ‘’παίζει’’ τους πολιτικούς θεατρινισμούς, εφ’ ω ενταχθήκαν.

        Και το πεδίο τότε άνοιξε ‘’λαμπρό’’ για τον γερμανόπληκτο Σημίτη, από την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, να εκτελούσε το σχέδιο να τεθεί η Ελλάδα στην ήδη εξαρτησιακή γερμανική τροχιά, των γερμανικών συμφερόντων αντί των αντίστοιχων των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι ο ‘’αόρατος’’ αδελφός του, κατείχε μια μοναδικά εξέχουσα θέση για την ασφάλεια της Γερμανίας.



Οι Πολυεθνικές εταιρείες παρά τους ‘’καυγάδες’’ των υπερκερδών  τους, δεν παύουν να παραμένουν ‘’αδελφές’’, των κοινών συμφερόντων της εκμετάλλευσης. Ενώ ο απληροφόρητος Λαός έμπλεκε κοτσίδες το σκάνδαλο της πώλησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς, με το όνομα του ‘’Σκοπιανού’’ με τον ολίγον Σαμαρά και τον Συπμιλίδη των μεγαλόσχημων Εξουσιαστών. Και ήταν πλέον ολοφάνερο στο Σημίτη το οικονομικό και αναπόφευκτο ελληνικό πλήγμα εκ της αφειδούς υπερχρέωσής της, με τα ελληνικά τοξικά πλέον Ομόλογα, στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι οποίες για λόγους κερδοσκοπίας[Η1]  τζόγαραν στα CDS, όπως εκ της πορείας των εξελίξεων αποδείχθηκε στην ΚΤΕ. Έτσι έσπευσε να δώσει ο Σημίτης το ‘’δακτυλίδι’’ της πρωτοκαθεδρίας στον ΓΑΠ. Κίνηση που θύμιζε, την φεουδαρχική αντίληψη της ‘’φασκιωμένης’’ ελληνικής δημοκρατίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


 [Η1]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου