Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΟ COVID 19 / SARS 2– [Β 1] ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ –[ Β 2] ‘’ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ’’ [ Γ ] ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

 ΓΕΩΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Η εικόνα που τα δείχνει όλα, όπως θάλεγε ο Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος. Το αφεντικό και η υπηρέτης του, που φορτώνεται με τα λάθη των εσφαλμένων δράσεων. Και καλύπτει το λατρεμένο αφεντικό του, αφού πήρε τις αποφάσεις, όπως πάντα. Γιατί η ίδια σαν θυγατέρα πάστορα, που θα επανευαγγέλιζε τους άθεους κομμουνιστές Ανατολικογερμανούς, διαθέτει ελέω Θεού και του μακαρίτη Δυτικογερμανού καγκελάριου Κολ, την πολιτική ορθότητα. Δηλαδή ηγεμονεύουσα, να διαχειρίζεται τις ζωές με το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και όχι μόνο των Γερμανών. Το μέγα σκάνδαλο έχει βαθιές ρίζες. Θυμάμαι καλά μια συνάντηση στις Βρυξέλλες τα μέσα της δεκαετίας του ’90 των συναδέλφων διπλωματικών των κρατών της Ε.Ε. σε συζήτηση που αφορούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα, των φυλακισμένων Κινέζων. Τότε υπηρετούσα στην αρμόδια πολιτική διεύθυνση του ΥΠΕΞ, που διαχειρίζονταν υποθέσεις της Κίνας. Στην υπηρεσιακή εκείνη συνάντηση ο ‘’δορυφορικός’’ Ολλανδός και ο Γερμανός εκπρόσωπος, ξεσπάθωσαν λαύροι για την εκμετάλλευση της υποχρεωτικής εργασίας των Κινέζων φυλακισμένων. Επικαλούμενοι ότι μείωνε το κόστος παραγωγής στον αθέμιτο ανταγωνισμό των προϊόντων στη διεθνή Αγορά. Με την πρώτη ευκαιρία, ερώτησα αθώα τον Γερμανό, πόσα δις έχει επενδύσει η Γερμανία στην Κίνα από μόνη της ή μέσω των Πολυεθνικών εταιρειών , χωρίς την ανωτέρω μνεία. Κι εκείνος, αφού με κοίταξε παράξενα σαν υποδεέστερό του, δεν μου απάντησε.

Οι Πολυεθνικές Εταιρείες. ΄Εχει εκτεθεί η αποδοχή, ότι ο χαρακτηρισμός των Πολυεθνικών σαν ανεξάρτητα κράτη, μπορεί να επιφέρει σύγχυση. Anthony Sampson: The Secret History of ITT (Coronet Books, London 1974). Οι Πολυεθνικές βασικά επιδιώκουν πάντα σαν απαρασάλευτη στρατηγική, να ικανοποιήσουν τους μετόχους, εμφανίζοντας υψηλές αποδόσεις κερδών. Τούτο επιτυγχάνεται από μία σύγχρονη με τεχνικές τελειοποιήσεις, δυναμική διαχείριση. Η διεθνής οικονομική δράση, εκτός των κρατικών συνόρων και λειτουργιών, συνθέτει το επίκεντρο των επιδιώξεων τους.


Η Κίνηση Κεφαλαίων (capital movement) σαν δραστηριότητα των Πολυεθνικών, σημαίνει τη ροή του ξένου συναλλάγματος μεταξύ των κρατών. Με βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Σε ακίνητα, δανειοληπτικές δράσεις, αύξηση κεφαλαίων (financial security) και διάφορων ειδών μετοχοποιήσεων, εισηγμένων στις Χρηματαγορές (money markets) ή στα Χρηματιστήρια (stock exchange). Η Ιδιωτικοποίηση της Διπλωματίας. Επισημαίνει τον παραλληλισμό (parallel), της χρησιμοποίησης μιας ιδιότυπης μορφής ‘‘Ιδιωτικοποιημένης Διπλωματίας’’. Από μία ουρά ειδικευμένων ‘‘στελεχών – διπλωματών’’, που δεν τους προσδίδεται το ίδιο status, της παραδοσιακής διπλωματικής παρουσίας. Όπως εκείνο που απολαμβάνουν οι «κρατικοί διπλωμάτες», το οποίο πηγάζει από το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και την Εθιμική Διπλωματική Πρακτική. Δεν ενδιαφέρει άμεσα, κατά πόσο καλοπερνάνε καλύτερα και απολαμβάνουν την εργασία τους, με αξιοζήλευτο επίπεδο ζωής, οι ‘‘διπλωμάτες’’ των Πολυεθνικών.


Στο σημείο που πρέπει να εστιαστεί η προσοχή της εξέτασης, είναι αν η υποχώρηση του Εθνοκεντρισμού και οι Οργανισμοί και Ενώσεις κρατών όπως η Ε.Ε. θα ιδιωτικοποιήσει σταδιακά την Κρατική Διπλωματία. Το χάλι το είδαμε με την αναβλητικότητα λήψης μέτρων κατά της Τουρκίας. Και των ηγεμονεύσεων στις κρατικές Ενώσεις, με άμεσες αρνητικές και άδικες συνέπειες, στα κατά τόπους εθνικά συμφέροντα. Τούτο φανέρωσαν οι ετερόκλητες διαχειρίσεις των Κρίσεων, στις υφιστάμενες κρατικές Ενώσεις και Οργανισμούς. Επειδή ελίσσονται με το Δίκαιο του Ισχυρού και εν προκειμένω για τα συμφέροντα των Πολυεθνικών, προσπερνώντας το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο.

Όπως αποκαλύφθηκε με το μέγα σκάνδαλο ‘’αλαλούμ’’, της διάθεσης των εμβολίων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. για τον νέο κινέζικο ιό και τις μεταλλάξεις του, μέχρι να εμφανίζονταν ο αναμενόμενος προσεχώς ο πιο θανατηφόρος επόμενος. Τα συμβόλαια παραγωγής και διάθεσης των εμβολίων, ξεπέρασαν κάθε όριο αυτογελοιοποίησης και σκανδάλων στην οικονομική διαχείριση, με τον Πούτιν να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Δεδομένου ότι εξακολούθησε η μυστικότητα ακόμα και με τη ‘’μουτζούρα’’ συσκότισης για την ASTRAZENEKA, που παρουσιάστηκε στο δημοσιολογηθέντα συμβόλαιο.

Όπως αποκαλύφθηκε με το μέγα σκάνδαλο ‘’αλαλούμ’’, της διάθεσης των εμβολίων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. για τον νέο κινέζικο ιό και τις μεταλλάξεις του, μέχρι να εμφανίζονταν ο αναμενόμενος προσεχώς ο πιο θανατηφόρος επόμενος. Τα συμβόλαια παραγωγής και διάθεσης των εμβολίων, ξεπέρασαν κάθε όριο αυτογελοιοποίησης και σκανδάλων στην οικονομική διαχείριση, με τον Πούτιν να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Δεδομένου ότι εξακολούθησε η μυστικότητα ακόμα και με τη ‘’μουτζούρα’’ συσκότισης για την ASTRAZENEKA, που παρουσιάστηκε στο δημοσιολογηθέντα συμβόλαιο.

Τα βαποράκια και εξαπτέρυγα της πληροφόρησης των ΜΜΕ, είναι γνωστά εκ της στάσης τους στην πάνδημη έξωθεν κακής μαρτυρίας. Και τούτο οφείλεται από την επικοινωνιακή αγραμματοσύνη και από την ανίδεη επικοινωνιακή ανικανότητα τους, να εκτελούν τις εντολές των αφεντικών τους, αντίστοιχης μόρφωσης. Διότι στηρίχθηκε στην ανάδραση της ‘’μαύρης ‘’ γελοιωδέστατης προπαγάνδας. Που εξέθεσε άθλια από τη συμμετοχή της, την ‘’επιστημονική Κοινότητα’’ (χωρίς λ.χ. ψυχιάτρους, κοινωνιολόγους κλπ) με τα εκατομμύρια νεκρούς θύματα. Και τούτο επισυνέβηκε με μία ανώμαλη επικοινωνιολογία και πρωτόγονη μείξη, της γκεμπελικής και παυλοβιανής βάσης της προπαγάνδας, που ανέλαβαν οι αριβίστες ψηφοθήρες πολιτικοί.



Οι Πολυεθνικές, διαθέτουν την ευκαμψία στην αναζήτηση Ξένων Αγορών, με τη λεγόμενη «αφύσικη ξένη απ’ ευθείας επένδυση» (FDI, Physical Foreign Direct Investment). Το γεγονός σημαίνει την κατασκευή, Νέων παραγωγικών μονάδων ή την εξαγορά των ήδη λειτουργούντων. Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες αναπτύσσονται και στους τομείς των ραγδαίων πωλήσεων. Η δεδομένη τούτη κατάσταση, πρακτικά ξεχωρίζει αρνητικά τις Πολυεθνικές, αφού επισύρει την πανθομολογούμενη αυστηρή και εύλογα δίκαιη κριτική εναντίον τους. Την οποία αντιμετωπίζουν με ενέργειες συσκότισης και συνδιαλλαγής, που κουρελιάζει το ήδη διαβόητα άθλιο, ανεφάρμοστο και αναξιόπιστο, ευρωπαϊκό Κεκτημένο στην Ε.Ε.

Για να καλυφθούν τα σφάλματα (οδηγίες) της Ε.Ε. ένθεν κακείθεν και οι ολιγωρίες των συμβαλλομένων στα διαβόητα εμβόλια, υπήρξαν παιδαριώδεις κινήσεις αντι νομικών διώξεων. Δηλαδή χρησιμοποιούνται ως άλλοθι οι δήθεν αφελείς γραφειοκράτες, όργανα στην ουσία των πολυεθνικών κομπιναδόρων. Γιατί η πολύλαλη Διαφάνεια στην Ε.Ε. είναι ένα άνευ προηγουμένου διαδικαστικό παραμύθιασμα, των κρατών μελών. Και εφαρμόζεται κατά το δοκούν, μετά από πολιτικές κερδοφόρες συνδιαλλαγές. Ο καθένας είναι σε θέση να εικάσει πόσο χοντρά παιχνίδια εξάρτησης με εκβιασμούς, επιχειρούνται και σε βάρος των εξαρτημένων ιδιοτελώς, των ηγετίσκων των κρατών μελών.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ [Β 1]







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου