Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 ΓΕΩΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[Β]

ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ  ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΟ COVID 19 / SARS 2– [Β -1] ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ – [ Β 2 ] ΟΙ ‘’ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ’’ [Γ] ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ


Στην φωτογραφία ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης εν μέσω, του προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος στην Ιατρική και τον Πολιτισμό ‘’Ωνάσειο’’, Παπαδημητρίου, και του υπουργού Υγείας στην πίστα του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλου. Υποδέχονται τη δωρεά σε μάσκες του ‘’Ωνάσειου’’. Η κίνηση τούτη επικοινωνιακά δικαιολογεί, την προτροπή προς τους μεγαλόσχημους, να ακολουθήσουν μιμούμενοι το παράδειγμα του Ιδρύματος. Δεν υπήρξε όμως ανάλογη τέτοιας διάστασης δημοσιότητα, για τις πολλές ιατρικές και άλλες ποικίλες συνεχείς δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχου, που δημιούργησαν απορίες. Επίσης δεν είδαμε στις αντίστοιχες πανηγυρικές δημοσιοποιήσεις με τους δωρητές. Πόσες και ποιες, οι δωρεές προς τον Ελληνικό Στρατό υλικών και χρηματικών ποσών πολλών εκατομμυρίων. Γεγονότα που επέτρεψαν τις αναμενόμενες υποψίες στον καχύποπτο εκ της πείρας του ελληνικό Λαό, για τη Διαφάνεια της διαχείρισης, όπως το ίδιο συνέβηκε με την Πέτσινη λίστα και τα αντιαισθητικά ‘’καρτουνίστικα’’ τηλεοπτικά σποτ οδηγιών, με τους άγνωστους αδαείς στην επικοινωνιολογία εμπνευστές τους.


       Το κενό τούτο, προξένησε εύλογες απορίες και εικασίες σε σκεπτόμενους, μια τέτοια αντιμετώπιση της αστικής ευγένειας, γιατί ο πρωθυπουργός δεν είναι συνοδός εδάφους αεροπορικής εταιρείας. Ούτε έχει καμμιά σχέση είτε με το Refocus ή το Restart. Ποιοί εμπνεύστηκαν την ιδέα να στείλουν τον πρωθυπουργό σε άλλη παρόμοια προηγηθείσα περίσταση, για να υποδέχονταν πάλι τις προπαγανδιστικές κινεζικές μάσκες, με αντίστοιχο πανηγυρικό τρόπο, όπως στην ανωτέρω φωτογραφία; Διότι οι Κινέζοι δε διόρισαν την σύζυγο του καθηγήτρια κινεζικού πανεπιστημίου και ούτε η Κινέζα πρέσβης στην Αθήνα είναι ομόλογος του. Έπρεπε να διευκρινίζονταν για να δικαιολογούνταν στοιχειωδώς η παρουσία του, αντί της διασποράς οιουδήποτε ενοχλητικού ή μειωτικού ψιθύρου.

Τώρα αν οι άσχετοι, ξένοι με την ελληνική ψυχολογία με την επικοινωνία σύμβουλοί του, του College’s Net, για να δικαιολογούσαν τον τίτλο τους, περιέπεσαν σε μια εκ νέου γκάφα. Όσοι βαυκαλίζονται με τη στάθμιση ότι η αντιμετώπιση της Πανδημίας στην Ελλάδα υπήρξε επικοινωνιακός θρίαμβος του ‘’μιθριδατισμού’’ για τους χιλιάδες θανάτους, είναι αφελείς. Τα συνεχή απαγορευτικά μέτρα του ‘’ακορντεόν’’ για τις εξαιρέσεις των μέτρων, δεν έπαψαν να μεταβάλουν την απαίσια ψυχολογία, των σκεπτομένων ψηφοφόρων της Ν.Δ. Αφού αγανάκτησαν με εκείνη προβολή της ατιμώρητης διάκρισης της άνευ προστίμου βόλτας στην Πάρνηθα. Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα παρέμεινε εκείνη, της απίθανης σε θυμηδία, του διαβόητα αναξιόπιστου στο πόθεν πολιτικό ‘’Πόθεν Έσχες’’ του. Που εμφανίζονταν ο πρωθυπουργός να δανείζεται 100.000 ευρώ, από την άνεργη φιλάνθρωπη αδελφή του για να τα ‘’έβγαζε πέρα’’. Αφού ο ίδιος ήδη στην ίδια δήλωση του ‘’Πόθεν Έσχες’’, φάνηκε ότι διαθέτει τεράστια περιουσία, ασύμμετρη με την ηλικία του, για τους ίσως λοιπούς καχύποπτους αυτοδημιουγημένους Έλληνες, με την αντίστοιχη οικογενειακή επαγγελματική προγονική διαδρομή.


Οι Συνωμοσιολόγοι - ‘’Ψεκασμένοι’’ Έλληνες. Η ελληνική κοινωνία δεν είναι πανεπιστημιακή καφετέρια, για να λες ό,τι εντυπωσιακό σου κατεβεί, οχυρωμένος στην ελεύθερη διάδοση ιδεών και προκλητικών ‘’μπαρούφων’’. Ακόμα κι’ όταν τις εκστομίζει το προπέτασμα των επιστημόνων, που αραδιάζουν άγνωστα αδιάφορα νούμερα και τη λήψη νέων μέτρων στους τηλεθεατές, για τα συμβαίνοντα στην αλλοδαπή. Διότι ο καθένας ενδιαφέρεται για το δικό του πόνο και δεν έχει διάθεση και χρόνο να ασχοληθεί με τον πόνο των άλλων. Εντούτοις οι άκριτοι και κυρίως αριβίστες πολιτικοί, φαίνεται να επικαλούνται την αιώνια ασυλία, τους συμψηφισμούς και τις παραγραφές για να εκστομίζουν ό,τι του κατεβεί. Διότι κατά γενική συνήθεια όσες αρλούμπες άνετα εκστομίζονταν, νόμιζαν ότι θα τις περάσουν ως πεζοδρομιακά ευφυολογήματα. Με τον κολεγιακό αρχηγικό στόμφο ή την προσφιλή στην ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση, ‘’ρετρό’’ φθαρμένη από την επανάληψη, πεζοδρομιακή οξύτητα. Και γίνονται καταγέλαστοι, όπως εκείνοι που ανακάλυψαν την πεπαλαιωμένη ‘’προοδευτική’’ συνθηματολογία, περί ‘’φασισμού, αυταρχικότητας και ακροδεξιάς’’. Που ανασταίνουν και θυμούνται εν καιρώ άμυνας, στις περιπτώσεις του επικοινωνιακού στριμώγματος.

Πιθανόν να υπάρχουν και εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο πρωθυπουργός αφήνει ‘’τρύπες’’ στην επικοινωνιακή πολιτική του. Μετά μάλιστα τις σπουδές του στην κοινωνιολογία, φάνηκε περίεργη η επιβολή του διπλασιασμού αύξησης της είσπραξης των προστίμων, που θύμισε στρατιωτικό ‘’καψόνι’’, για τους γνωστούς εσαεί εκ χαρακτήρα, απείθαρχους. Η χρησιμοποίηση του διχαστικού όρου ‘’ψεκασμένοι’’ από τον ίδιο, για τους σκεπτικιστές ψαχνόμενους πολίτες για τα εμβόλια, δεν υπήρξε μόνο ατυχής και επιπόλαιος, γιατί δεν προσιδίαζε σε μορφωμένο πρωθυπουργό. Εκείνον που προσέχει το εννοιολογικό περιεχόμενο των χαρακτηρισμών του. Επειδή αναμένονταν επίσης ότι θα έδινε μια ανέλπιστη αντιπολιτευτική ευκαιρία. Δεδομένου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κουρασμένη από τα πυροτεχνήματα της επαναστατικής γυμναστικής που αποδοκιμάστηκε εκλογικά, μοιάζει να αναζητά την νέα αστική πολιτική της ταυτότητα. Δηλαδή να μιλήσει επίσης διχαστικά δια του αρχηγού της, για ‘’κρετίνους και φτωχοδιάβολους’’ πολίτες, που δεν χορεύουν με το μουγγό επικοινωνιακά, ‘’ζουρνά’’ του ηγέτη της.

Οι Συνωμοσιολόγοι, αρχικά προσέγγιζαν το έργο των Μυστικών Υπηρεσιών. Γιατί είναι δημοφιλές θέμα στο Κοινό, λόγω των δήθεν αποκαλύψεων ‘’έστω και λογοκριμένων’’. Πλην όμως οι αναφορές αυτογραφικών αναμνήσεων είναι ερευνητικά ανεπαρκείς ελλείψει επιχειρησιακών απόρρητων δεδομένων. Χρησιμοποιείται συνήθως τότε, ο αμφίβολος ‘’ζήλος’’ της ευφάνταστης και ‘’πιασάρικης’’, όσο και συκοφαντικής Πρακτορολογίας. Πρώτοι όμως οι αριβίστες πολιτικοί δίνουν λαβή και πυροδοτούν τη συνωμοσιολογία, με τους πολιτικούς τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς και την ‘’κουτσή’’ επιχειρηματολογία. Και τούτο οφείλεται στην αυτοπροβολή της αλαζονικής υπεροψίας της εξουσίας τους. Διότι εθίζονται να καταφεύγουν πρόχειρα και ατεκμηρίωτα εκλαϊκευμένα, στην Πρακτορολογία και Συνωμοσιολογία. Αλλά όσοι δεν καταγίνονται με τα πολιτικής φύσης φαντάσματα και φαντασιώσεις, θα μπορούσαν να ανίχνευαν το πεδίο συγκεκριμένων λόγων. Που αφορούν την ανάλυση, της στρατηγικής και πολιτικής διαχείρισης, όταν διαπιστώνεται η ανεπάρκεια και ανικανότητα, των διαχειριστών πολιτικών, που δείχνουν να αγνοούν την ομαδική ψυχολογία, επικαλούμενοι το Restart.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου